top of page

Kristýna Lajmarová nejen o botách v knize Barefoot: žij na boso!

Bylo mi ctí podílet se na super projektu jménem knihy Barefoot: žij na boso! od fyzioterapeutky Lucie Pytlové. Je to věc, o které se na konzultacích bavíme téměř denně a stále více z Vás má zájem si svou chůzi uvědomovat a využít celý potenciál chodidel ku svému prospěchu. Často si píšete poznámky a já už delší dobu přemýšlím nad tím, jak si jednoduše můžete doma připomenout rady (a nejen ty), které si z konzultace odnášíte. Ucelený souhrn informací od několika českých odborníků, pro Vaši snadnější orientaci, je něco, co v naší (nebo alespoň mojí) praxi chybělo, a proto jsem s nadšením přijala nabídku přispět svými vědomostmi a zkušenostmi.


Kniha obsahuje:

* tipy na výběr vhodné obuvi:

– první botičky – dětské boty – dospělí – speciální boty: běh, pohorky – ve stáří

* výhody a rizika bosé chůze * cvičení na stimulaci chodidel * cviky pro ploché nohy a vbočené kotníky * základy tejpování (nedoporučuji kinezio terapii doma bez odborného vyšetření a zaškolení terapeutem) * ortopedické vložky – ano nebo ne? * rady pro přechod na barefoot obouvání K zakoupení u nás v centru již brzy. :)


Kdo je autorka?


Lucie Pytlová je česká fyzioterapeutka se zájmem o zdravá chodidla, obor vystudovala na Fakultě tělesné výchovy a sportu na Univerzitě Karlově (FTVS UK) a v diplomové práci zkoumala vliv obuvi na držení těla. Autorka v knize čerpá mnohé informace z vlastních zkušeností. Sama nemá stoprocentně zdravá chodidla, a přesto vidí v chůzi naboso a v barefoot obuvi mnohé výhody. V nynější době je na mateřské dovolené, a tak musí řešit obuv i pro své dítě, což není vždy jednoduché. Jako fyzioterapeutka pracovala ve Fakultní nemocnici Královské Vinohrady a v Psychiatrické nemocnici Bohnice.

Autorkou sazby a obálky je česká grafička Magda Kadlecová.

315 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page